ANNE-CATHRINE RIEBNITZSKY

Teatersalon

Udover sit forfatterskab er Anne-Cathrine Riebnitzsky specielt kendt som kvinden med fokus på undertrykte kvinder i den krigshærgede Helmand-provins, hvor hun har gjort et fantastisk arbejde for den demokratiske udvikling. Anne-Cathrine har i den forbindelse modtaget Anders Lassen legatet af Kronprins Frederik i 2010.

Siden Anne-Cathrine debuterede som forfatter med biografien ”Kvindernes krig”, har hun modtaget adskillige priser og nomineringer for sit forfatterskab. Hun er bl.a. blevet nomineret til Weekend Avisens Litteraturpris for ”Kvindernes krig” og vandt i 2013 Politikens romankonkurrence med "Forbandede yngel". Derudover blev "Den stjålne vej" nomineret til DR Romanprisen i 2013. I forfatterskabet belyser Anne-Cathrine bl.a. sine mange oplevelser i forbindelse med sine udsendelser – herunder voldtægt af drenge i Afghanistan, hvad der kan få et menneske til at sprænge sig selv i luften, og om kvinderne har en chance i Afghanistan. 

Efter sin uddannelse fra Forfatterskolen i 1998 fortsatte Anne-Cathrine direkte i hæren. Her uddannede hun sig som sprogofficer, hvorefter hun bl.a. arbejdede på ambassaden i Moskva. I 2007 blev hun udsendt til Afghanistan som soldat og efterfølgende som rådgiver for Udenrigsministeriet. 

I aftenens teatersalon vil Anne-Catrhine Riebnitzsky komme særligt ind på værket "Orkansæsonen og stilheden" og forfatterskabet i øvrigt.

Medvirkende: Anne-Cathrine Riebnitzsky.

Spilletid: 105 minutter.

Der er pause.

Dato, tid og sted
Thy Teater, Thisted
Del på Facebook