DEMOKRATI

Debatteater under valgkampen

Demokratiet er kernen i det danske samfund – både som styreform og filosofi. Vi hylder ideen om, at folket har magten; at folket har selvbestemmelse, frihed, lighed og indflydelse på samfundet. Men hvordan har det danske demokrati det i dag? Politikerleden er på sit højeste, afmagt og passivitet breder sig, og afstanden mellem magtens højborg og folket synes større end nogensinde. Er vores demokrati i krise? Eller står vi med en unik mulighed for at videreudvikle verdens bedste styreform?

Op til kommunalvalget den 21. november inviterer vi publikum med ind i valgkampens arena og giver publikum en central demokratisk rolle. Publikum vil i løbet af forestillingen få mulighed for at debattere og stemme, men de vil også blive stillet til regnskab for deres valg. Det skal den 4. statsmagt (pressen) nok sørge for. Parallelt med behandlingen af diverse sager udspiller der sig et større drama mellem partilederne. Demokrati er et benhårdt spil om magten af shakespeareske dimensioner.

Er de fleste de bedste eller bare de fleste?” - Niels Hausgaard.

”Det skulle være demokratiets kendetegn; ikke at de fleste har ret, men at alle giver plads for hinanden.” - H.M. Dronning Margrethe 2.

Medvirkende: Rolf Hansen, Sandra Yi Sencindiver, Jakob Teglgård, Signe Kærup Hjort og en journalist. Instruktør: Pelle Nordhøj Kann. Manuskript: Julie Glargaard. Scenograf: Nikolaj Heiselberg Trap. Producent: Teatergrad.

Spilletid:
75 minutter.

Dato, tid og sted
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Del på Facebook