FLYGT

Arne Jacobsen og PH i et musikalsk drama, hvor bølgerne går højt

Som så mange andre danskere må Poul Henningsen og Arne Jacobsen flygte til Sverige, da besættelsesmagten natten mellem d. 1. og 2. oktober 1943 indleder jagten på jøder, kommunister og andre på kant med nazisterne – PH må flygte, fordi han er på kant, Arne Jacobsen må derimod flygte, fordi han er jøde.

Skæbnen vil, at de - to af danmarkshistoriens største arkitekter – denne råkolde, våde og blæsende nat flygter i den samme lille robåd over sundet fra Skodsborg strand til Landskrona. Foruden de to arkitekter og deres koner er eneste medpassager en ung, jødisk ingeniør og kaproer ved navn Herbert Marcus, der trækker det hårdeste læs med at ro selskabet over Øresund.

Under disse ekstreme omstændigheder udspiller der sig et drama, hvor bølgerne i bogstaveligste forstand går højt. Mellem skumsprøjt og tyske projektører tager de to arkitekter fat i en diskussion om livet under besættelsen og om, hvilket ansvar man har som menneske og formgivende kunstner. Det udvikler sig til en diskussion om arkitekturens, kunstens og det enkelte menneskes ansvar i en verden i krig.

Medvirkende: Pelle Nordhøj Kann, Rolf Hansen, Hanna Englund, Marie Bessesen og Cille Buch. Instruktør: Jacob Schjødt. Scenograf: Sir Grand Lear. Komponist: Nikolaj Busk. Manuskript: Line Mørkeby. Producent: Det Flydende Teater.

Spilletid: 80 minutter.

Der er ikke pause.

Dato, tid og sted
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Del på Facebook