GULLASCHBARONEN

Satirisk cabaret

Danmark fik en ny adel under 1. verdenskrig. Gullaschbaronerne tjente store summer på at lave gullasch til den tyske hær. Penge, som de nyrige ofte brugte til spekulation på Børsen, ekstravagante fester og store herregårde. Formuer blev vundet og ligeså mange blev tabt. Mange gullaschbaroner gik fra at være konger over Børsen den ene dag til at være bankerot den næste.

I GULLASCHBARONEN følger vi på humoristisk vis en nyrig families dans om guldkalven. Alle roller spilles af Hans Dueholm.

Revyvisen ”Familieportrætter”, som Osvald Helmuth udødeliggjorde i ”Mestersangeren i Revyenberg” i 1952, går som en rød tråd gennem forestillingen. Blandt de øvrige sangnumre kan nævnes ”Så til Maxim vi går” fra ”Den Glade Enke”, Ludvig Brandstrups ”Gullasch-vise”, Schiøler-Lincks ”Ih, hvor er det kommunalt” og Preben Uglebjergs ”Gyngerne og karrusellen”.

Medvirkende: Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen. Instruktør: Hans Dueholm. Kostumer: Nathalie Meldgaard. Manu- skript og scenografi: Hans Dueholm. Producent: Figaros.

Spilletid: 120 minutter.

Der er pause.

Dato, tid og sted
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Del på Facebook