TØRSKOET

Satire om udkant og storby

Grådkvalte mennesker udtaler på tv, at de er blevet tvangsforflyttet til provinsen. Politikerne råber, at Danmark knækker midt over. Fordommene tårner sig op. Og det gør ondt på Lene. Hun og hendes datter står midt i en flytning fra Nørrebro i København til en lille by i provinsen. De skal sige farvel til toværelses lejlighed, caféen lige om hjørnet, egen selvforståelse og cool storby - og goddag til hus, have og et nyt liv på landet.

Vi følger Lenes første år, hvor ord som grødbar, havnebus og myldretid mister deres betydning, og nye realiteter som reservedunk, skolebus, mudder, køer og pindsvin får plads.

Det bliver en sjov, satirisk og eftertænksom forestilling, der lægger sig i slipstrømmen af den offentlige debat om udflytningen af statslige arbejdspladser, skævridningen af Danmark og gravede grøfter mellem by og land - og hvor selvgodheden og københavneriet får et tiltrængt eftersyn og los bagi.

Medvirkende: Line Svendsen. Instruktør: Bodil El Jørgensen. Manuskript: Annegrete Kraul. Scenograf: Henriette Drejer Lubanski. Kunstnerisk konsulent: Niels Vendius. Producent: Thy Teater/Teater Du Milde Himmel.

Spilletid: 75 minutter.

Der er ikke pause.

Dato, tid og sted
Del på Facebook