Teaternyt

Isteater i lange baner
11. oktober 2017 - 21:02

Så er isteaterbrochuren for 2017/18 klar. Hent den på Thy Teater eller et af kommunens biblioteker. Den kan også læses her:

http://thyteater.dk/sites/default/files/downloads/Isteater_2017-18.pdf

 

Og igen er det Hansens Flødeis, som er sponsor.

God fornøjelse.

Forsamlingshus på Thy Teater
27. september 2017 - 17:25

Vi har forvandlet vores blackbox til et forsamlingshus og er lige nu i gang med at dække op til endnu en festlig aften på teatret. I går aftes så scenen ud som på billedet.

Thy Teater - nu med høns
20. september 2017 - 12:45

Her er hønen Pia. Hun og hendes kollega medvirker i forestillingen EN LILLE SONATE, som vi i disse dage spiller for alle 0. klasser i Thisted Kommune. Der klukkes, skrabes og pikkes på Thy Teater helt indtil fredag eftermiddag.

På billedet ses også skuespilleren Bodil Alling.

Børnekulturnat
15. september 2017 - 23:45

Så er børnekulturnatten i Thisted slut. Det har været en dejlig aften med masser af børn i teatersalen. De oplevede Mia og Lars fortælle historier ud fra børnenes fantasi.

Klar til børnekulturnat
15. september 2017 - 17:20

Skuespillerne Mia Møller og Lars Gade er så klar til i aften. Børnene skal komme med replikker i alle regnbuens farver og Mia og Lars laver impro med replikkerne!

Fiskekasser og teater
25. august 2017 - 15:49

I Thy sidder børnene nogen gange på fiskekasser når de ser teater. På billedet er Marianne Gonnov Bøgelund på scenen, mens nogle af børnene fra Tingstrup Skole har oprettet ekstrapladser bestående af fiskekasser. Børnene ser Havneunger.

Teater i naturen
22. august 2017 - 17:33

Vi spiller Havneunger for tiden. Det foregår ude i naturen - nærmere bestemt ved nordskrænten af Hanstholmen, hvor der er en fantastisk udsigt  ud over Vesterhavet og Hantsholm Havn.

På billedet ser vi 1. klasserne fra Østerild og Hannæs, hvor de sidste er ved at finde deres plads inden forestililngen kan begynde. Bagefter skal de allesammen spise madpakker i fyrmesterens have ved Hanstholm Fyr.

På havnen i Hanstholm
14. august 2017 - 18:13

Prøverne på HAVNEUNGER går godt. Forestillingen bygger bl. a. på fortællinger fra fiskerne. I dag var vi derfor igen nede på havnen - denne gang for at få en snak med Folle og Ernst. De kunne levere mange gode fortællinger om fiskeri og fiskerliv i Hanstholm.

På billedet ses skuespillerne i snak med Ernst foran kutteren Westbank.

Vejret holdt (næsten)!
4. august 2017 - 17:56

I dag var der sommerteater for turister, vorupøringer og andet godtfolk i Vorupør. Vejret var lunefuldt, så vi måtte holde 10 minutters pause undervejs, fordi der kom en byge - men ellers var forestillingen en succes! Publikum var trods vejret mødt talstærkt op og fyldte bænkene til sidste plads.

Prøverne er gået i gang
28. juli 2017 - 15:22

Her er Marianne Gonnov Bøgelund og Aske Ebbesen. De har i dag haft prøvestart på HAVNEUNGER som skal spilles for en masse børn i slutningen af august og begyndelsen af september. 

Sommer på Thy Teater
28. juni 2017 - 13:24

Sæsonen er slut nu og der er sommerferie for de fleste. Vi holder dog åbent i vores normale åbningstider for personlige og telefoniske henvendelser. Vi er nemlig i gang med at forberede sommerens teaterprojekt HAVNEUNGER som skal spilles i nærheden af Pynten i Hanstholm i august/september.

Åbningstiderne på Thy Teater er mandag - torsdag 9 -16 og fredag 9 - 13.

Klovnen tager imod
13. juni 2017 - 12:46

Selv om vi er langt inde i juni måned, så er sæsonen ikke slut endnu. Det vælter stadig ind med børnehavebørn og indskolingsbørn. I dag spillede vi klovneteater.

På billedet tager klovnen fra Hov Hov..Nå imod børn og lærere. Om lidt skal forestillingen begynde!

Årets mandlige hovedholle
11. juni 2017 - 13:07

Ved Reumertfesten i aftes blev der delt priser ud til de bedste scenekunstnere, der har stået på danske scener i årets løb. Årets mandlige hovedrolle gik til Andreas Jebro. Ham kan man opleve på Thy Teater den 2. og den 3. oktober, hvor han medvirker i Ina-Miriam Rosenbaums SKATTESAGENS HELTE. Tillykke til Andreas!

Find ham på side 6 i abonnementsbrochuren:

http://thyteater.dk/sites/default/files/downloads/Thy_Teaters_abonnementsbrochure_2017-18.pdf

Ekstra abonnement
8. juni 2017 - 18:32

Abonnementssalget til den kommende sæson 2017/2018 er gået over al forventning. Mange af forestillingerne er allerede udsolgte. Men vi er selvfølgelig kede af at skuffe for mange teatergængere, så derfor har vi nu klemt seks ekstra abonnementsforestillinger ind i kalenderen. Det er TØRSKOET den 27. oktober, VIL EN KUMMEFRYSER den 30. oktober, JANTEDRENGEN den 1. februar, KLASSEBILLEDET den 2. marts og ROST TIL SKYERNE den 12. og 14. marts. Billetterne sælger vi efter ”først til mølle”.

Abonnementsbrochuren kan hentes her:   

http://thyteater.dk/sites/default/files/downloads/Thy_Teaters_abonnementsbrochure_2017-18.pdf

I teatret med Nordea Fonden
10. maj 2017 - 23:38

Nordea Fondens børnehavepulje er populær. Den 14. og 15. juni har vi fire opførelser af Regnbuebillen, hvor fem børnehaver skal i Thy Teater med alt betalt af Nordea Fonden.

Næste gang vi har børnehaveteater er i september, hvor vi igen får besøg af børnehaver som søger puljen. Se linket herunder, hvor en børnehave med få klik kan få både busturen og billetterne betalt af fonden.

https://nordeafonden.dk/soeg-stoette-til-projekt/soeg-stoette-til-en-tur-med-boernehaven

28. april 2017 - 13:14

Så er vores abonnementsbrochure for den kommende sæson klar. Den kan læses her:

http://thyteater.dk/sites/default/files/downloads/Thy_Teaters_abonnementsbrochure_2017-18.pdf

 

Fra næste uge kan den afhentes i papirformat ved Thy Teaters billetskranke eller foran Thy Teater udenfor åbningstiden. Det er også i næste uge, at vi husstandsomdeler den i Thisted og Morsø kommuner samt i Fjerritslev-området og på Thyholm. Skulle man have "Nej tak til reklamer" på postkassen, så kan brochuren hentes på det lokale bibliotek.

Trykstart
19. april 2017 - 15:11

Thy Teaters abonnementsbrochure for den kommende sæson 2017/18 skal i trykken. Det er en kæmpeopgave som vi får løst på Trykkeriet Friheden i Nors. Og trykstart er altid en begivenhed. Her står Oluf Stubkjær Immersen klar til at trykke på knappen, mens Niels Vendius ser glad og spændt ud. For det bliver igen en god sæson for Thy Teaters teatergængere. 

Hold til højre
31. marts 2017 - 19:24

Der er nogen gange trængsel når 105 børn skal have deres overtøj på samtidig. De var allesammen i Thy Teater i dag for at se en god klovneforestilling.

Hvor er "hjemme"
26. marts 2017 - 15:22

I dag er det sæsonens sidste æbleskiveteater. Det er en dejlig forestilling om, hvor "hjemme" er. Færøske Ingilin Strøm har tegnet rigtig mange tegninger af "hjemme". De er nu på scenen i små æsker, som man kan kigge ind i. Her kigger vi med kameraet ind i en af dem.

Workshop-dag
20. marts 2017 - 14:24

Der er workshop-dag på Thy Teater i dag. Formiddagsholdet var VUC´s asylhold, hvor elleve elever blev undervist i drama. På billedet ses dagens dramaunderviser Søren Ruby sammen med lærer Gull-Britt Pedersen fra VUC og et par af eleverne.

Operaaften i Thy Teater
17. marts 2017 - 0:51

Der kan ske de forunderligste ting i Thy Teater. I aften var der operaaften og der blev sejlet i gondol på scenen. En kvinde blandt publikum blev endda inviteret på sejltur i Venedig. Efter forestillingen hilste gondolieren Thomas Rewes på bådpassageren.

Æbleskiveteater
12. marts 2017 - 17:16

Det er søndag og der er æbleskiveteater. Her er en situation, hvor børnene efter forestillingen er kommet op på scenen for kigge nærmere på rekvisitterne bl.a. afprøves en blå vuvuzela!

Danserne varmer op
5. marts 2017 - 15:07

Danserne varmer op. Om en halv time lukkes publikum ind i salen. De skal se Body Parts. Bagefter er der Hansens Flødeis til alle.

Nordjyde står for musikken
1. marts 2017 - 20:15

Her er Lars Rødbroe. Han er fra Nørhalne og medvirker som skuespiller og musiker i EN MAND DER HEDDER OVE, som nu har spillet fire aftener for fulde huse på Thy Teater. Lars har skrevet musikken, og stille og roligt bevæger han sig omkring på scenen og spiller på seks forskellige instrumenter i løbet af forestillingen. Her er han ved at tjekke at banjoen stemmer inden aftenens forestilling.

Unge oplever dans
24. februar 2017 - 16:41

Over 300 elever og lærere fra overbygningsskolerne har i denne uge set dans på Thy Teater og i Hurup. Forinden har de forberedt sig i klasselokalet på, hvad de skulle opleve. Efter forestillingerne var der så aftertalks. Spørgsmålene var mange: Hvordan bliver man professionel danser? Hvor mange timer træner man hver dag? Hvor lang tid tager det at skabe en danseforestilling?

På billedet ser koreografen Marie Brolin-Tani til, mens de unge undersøger dansernes masker.

Dramaturgiat på Hanstholm Skole
22. februar 2017 - 18:54

Der var møde i HODJA FRA DANMARK i dag. Det foregik på Hanstholm Skole. Her så asylbørnene og modtageklasserne først teaterforestilling med tilhørende workshop. Dernæst trådte dramaturgiatet sammen for at fastlægge procedurerne for de kommende teateraktiviteter. På billedet har fotografen fanget Niels Vendius' opmærksomhed under de lange forhandlinger. 

Vinterferieteater
17. februar 2017 - 15:58

Det er vinterferie og tradition for familieteater i Thy Teater. Her finder de sidste publikummer på plads, mens Ditte og Stine laver løjer på scenen, inden forestillingen rigtig går i gang.

Thy Teater i P1 EFTERMIDDAG
16. februar 2017 - 0:10

Dagens Kulturvejleder, Finn Jorsal var i dag i P1 EFTERMIDDAG. Det blev til en national præsentation af Thy Teater og det gode teaterpublikum i Thy. Hør udsendelsen her, hvor Finn Jorsal går på cirka 52 minutter inde i udsendelsen:

http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/p1-eftermiddag-2017-02-15#!/

Hanstholm  Asylcenters Venner (HAV) i Thy Teater
9. februar 2017 - 12:56

Hanstholm Asylcenters Venner (HAV) er ved at indtage pladserne i Thy Teater. De skal se Ankomsten, som er bygget over Shaun Tans fine bog af samme navn.

Konfirmander ser teater
6. februar 2017 - 22:19

Cirka 450 konfirmander fra Thisted og Sydthy provstier ser i disse dage forestilling på Thy Teater. Det er forestillingen Traditionen Tro, som de ser sammen med deres præster. Her er et hurtigt billede, hvor Magnus Bruun og Jacob Teglgaard står og venter på at gå i gang, mens Lotte Bergstrøm er på vej over til sin loop station.

Sjørring-elever venter på, at Onskaben går i gang
3. februar 2017 - 15:47

Her sidder 96 elever og deres lærere fra overbygningen på Sjørring Skole. De er i Thy Teater, og lige om lidt skal de se Ondskaben efter Jan Guillous roman.

Operettetoner på Thy Teater
1. februar 2017 - 0:09

Det er en fest hver aften med Jacob Beck, Bo Kristian Jensen og Philippa Cold. Her er et hurtigt billede fra aftenens applaus.

Nordjyskes anmelder Otto Pretzmann har også været forbi, og han var tilfreds. Det kom der en dejlig anmeldelse ud af. Den kan læses her:

http://thyteater.dk/sites/default/files/downloads/Kaptajn_Beck_Anmeldelse.pdf


Magiske øjeblikke
29. januar 2017 - 16:16

Her er Mette Rosleff og Sigurd Røge Dissing. De har lige spillet en poetisk - ja, nærmest magisk forestilling - i et telt, der står inde i Thy Teaters blackbox. Der var proppet med børn. Nu har de pause og spiser måske en æbleskive eller to, inden magien igen slippes løs kl. 16.00.

Jyske Teatre står sammen
25. januar 2017 - 22:11

Der var stormøde på Vendsyssel Teater i dag. Hele 25 jyske teatre i Region Nord- og Midtjylland var mødt op i Hjørring – heriblandt Thy Teater – for at stifte foreningen Scenekunstnetværket i Region Nord- og Midtjylland - også kaldet SCENET. Den nye forenings formål er at styrke og synliggøre scenekunsten i de to regioner.

Det bliver en stærk stemme fra det jyske, som fremover vil gøre sig gældende i teaterdebatten i Danmark.

Workshop-dage
18. januar 2017 - 13:35

På Thy Teater har vi i løbet af sæsonen workshops i teaterteknik, kropssprog, præsentationsteknik m.m.

Næste workshop-dag er mandag d. 20. marts. Her er to hold tilmeldt, og workshop-dagen er dermed fyldt op.

Ønsker til kommende workshop-dage kan rettes til Thy Teater på niels [at] thyteater [dot] dk

Venter på at teaterklokken ringer
11. januar 2017 - 13:50

300 børnehavebørn fra hele Thisted Kommune ser i disse dage VERDEN OG SÅ MIG. Det er en dejlig forestilling om verdens skabelse og hvad der siden hen skete på vores jord - intet mindre!

På billedet er der foyerstemning lige før der ringes med teaterklokken.

Detentionsteater
14. december 2016 - 23:38

Så er forårets detentionsteater klar. Denne gang er det med Teatret St. Tv., Michael Schøt, Sanne Søndergaard og Daniel Lill.

Se flyeren her:

 

http://thyteater.dk/sites/default/files/downloads/Thy_Teater_i_detention...

FRA OSLO TIL THISTED
28. november 2016 - 19:59
Nu er han her, Kim Leine - i Thy Teaters skuespillergarderobe. Netop kommet tilbage fra Kongeslottet i Oslo for om lidt at stå på Thy Teaters scene og fortælle om Profeterne i Evighedsfjorden og Afgrunden. Jeg er jo 100% norsk og 100% dansk, siger Kim Leine.

 

Niels Vendius udpeget til dramaturgiat
23. november 2016 - 15:27

Det blev en nordjyde, som skal være med til at kuratere godt børne- og ungeteater til landets flygtninge-centre. Og med et budget på otte mio. over tre år, bliver der noget at tage fat på. Masser af flygtningebørn - ikke mindst de uledsagede - sidder i centrene og har brug at for genopdage, at de er børn. Det skal de teateroplevelser dramaturgiatet udvælger bidrage til. Det er det nystartede projekt HODJA FRA DANMARK som har udpeget dramaturgiatet med fire medlemmer, heriblandt Niels Vendius

Niels Vendius har allerede været i gang med at kuratere det første antal forestillinger til flygtningebørn i Nordjylland og i Vejle-området. Ligeledes har Thy Teater i forvejen fine erfaringer med at samabejde med Hanstholm Flygtningecenter. Læs mere om HODJA FRA DANMARK her.

http://www.teateravisen.dk/hodja-bor-paa-et-asylcenter-i-danmark.html

665 børn ser MUSTAFAS KIOSK
17. november 2016 - 11:48

10 sekunder før forestillingen gik i gang fik fotografen undtagelsesvist lov til at fotografere de forventningsfulde børn i salen. De skulle se Jacob Martin Strids MUSTAFAS KIOSK

Drømmen om Amerika
11. november 2016 - 12:39

I dag spiller vi DRØMMEN OM AMERIKA. Det er fjortende gang og næsten alle teenagere fra Thy og Hannæs har nu set denne hjerteskærende beretning om udvandring fra Danmark til Amerika i gamle dage. Beboere fra Hanstholm Flygtningecenter ville også gerne se forestillingen. Bagefter var der tid til en snak med skuespillerne og et gruppebillede

De alleryngste går også i teatret
8. november 2016 - 11:59

98 af de alleryngste teatergængere (nogle helt ned til 1 år) har i dag fyldt Thy Teater. På billedet er vi ved at lukke de sidste dagplejebørn ind i black boxen. De skal se PELZZ, som er en sanse/røreforestilling. Bagefter er der madpakker i foyeren.

Thy Teater spiller dansk
31. oktober 2016 - 18:37

Uge 44 er Spil Dansk-uge. Hele fire arrangementer har vi på plakaten: MED HOVEDET I HIMLEN OG FØDDERNE PÅ JORDEN spiller onsdag, torsdag og fredag. Vi slutter Spil Dansk-ugen af på søndag med ØRERNE I MASKINEN.

Sigurd Røge Dissing til Thy
29. oktober 2016 - 12:06

Hvem skaber disse dukker og rekvisitter som rejser verden rundt og bidrager til dansk børneteaters ry som noget af verdens bedste? Jo, det er en lille håndfuld fantastiske dukkemagere og rekvisitører. Og en af dem hedder Sigurd Røge Dissing. Han er såmænd fra Øsløs!

Sigurds poetiske og tryllebindende dukker kan opleves på søndag kl. 14.30 og 16.00, hvor den Reumert-nominerede JEG KAN HUSKE ALTING spiller på Thy Teater.

Og husk! Der er æbleskiver til alle i foyeren, når forestillingen er slut.

Torben Chris og Thomas Hartmann
22. oktober 2016 - 10:34

Disse to herrer leverer grin af alle de klichéer om mænd og kvinder, der er opstået med god grund.

Så er der efterårsferie
14. oktober 2016 - 15:49

Vores to forestillinger i efterårsferien spiller på samme tid, så hele søskendeflokken kan være med, når forældre eller bedsteforældre tager dem med i teatret. De mindste ser BARNEVOGNEN, som spiller i vores blackbox, mens CHAPPERS RUMREJSE, som er for de lidt større børn, spiller i teaterbussen, der holder parkeret foran Thy Teater.

Lydprøve
13. oktober 2016 - 19:42

Ina-Miriam Rosenbaum under en lydprøve. Aftenens forestilling begynder om tyve minutter.

Hans Rønne
11. oktober 2016 - 20:18

Her er en cool skuespiller. Han hedder Hans Rønne. Billedet er taget umiddelbart før publikum lukkes ind. Nu er han så igang med at bjergtage publikum i halvanden time med Abrahams Børn - i en blackbox proppet med teatergæster naturligvis

No Planet B
7. oktober 2016 - 23:54

Aftenens klimateater er slut, og Sidsel Agensø og Maibritt Saerens har netop taget afsked med publikum. De to seriøse kvinder leverede en pragtpræstation

Sæsonens første teatersalon
6. oktober 2016 - 23:40

I aften var der teatersalon med Carsten Jensen. Thy Teater var stopfyldt med teatergæster. Det var en aften af de sjældne.

Teaternyt

Isteater i lange baner
Så er isteaterbrochuren for 2017/18 klar. Hent den på Thy Teater eller et af kommunens biblioteker...