Alle der har prøvet at søge ny bolig ved, at det kan være en yderst stressende affære. Der er mange forskellige ting, der lige skal gå op i en højere enhed, og mange drømme, der kan blive enten knust eller visualiseret. Her er et par tips til, hvordan du kan gøre din boligjagt nemmere og mere tryg. 

Lav en liste over dine drømme og behov

Det første tip er at lave en liste, hvor du nedskriver alle dine drømme for den perfekte bolig. Ingen drøm er for stor eller lille. Har du for eksempel altid ønsket dig at bo i en lejlighed med karnap og stuk? Eller i et hus med kæmpe have? Det er vigtigt at være bevidst om, at der på denne liste gerne må tænkes stort, men at du også skal være klar på at give afkald på nogle af drømmene. Bagefter skriver du nemlig en anden liste, hvor du lister alle de behov, som er helt nødvendige for dig, og som altså skal opfyldes. Det kan for eksempel være, at I er en stor familie og virkelig har brug for to badeværelser, for at jeres morgener kan fungere. Hav altid disse to lister in mente, når du er ude og kigge på potentielle boliger. 

Anskaf en boligadvokat

Det er vigtigt at være opmærksom på, at en ejendomsmægler altid er på sælgers side. Derfor skal du gerne anskaffe dig en professionel, som du er sikker på kan varetage dine interesser i boligjagten. Det kan for eksempel være boligadvokat København, hvis det er i hovedstadsområdet, du søger. En boligadvokat kan hjælpe med at sikre dine rettigheder under et boligkøb, sørge for at alt lever op til officielle krav, og derudover varetage en stor del af kommunikationen mellem de forskellige parter, således at du slipper for alt det besværlige og indviklede. På den måde er du også bedst sikret at der ikke sker ubehagelige overraskelser.

Inddrag din familie eller venner

Måske tror du, at du er den, der kender dig selv bedst. Men indimellem kan man blive overrasket over, hvor meget ens omgangskreds lægger mærke til. Hvis du har mulighed for det, kan det altså være en god idé at have din familie eller dine venner med inde over, når du skal tage en så stor beslutning som at købe bolig. De kan ofte komme med et nyt perspektiv på tingene, og måske give dig nogle nye overvejelser med på vejen. Du kan for eksempel tage din mor eller en ven med, når du er ude og kigge på en potentiel bolig og bagefter kan I så drøfte fordele og ulemper. Det er nemlig nemt at komme til at sidde fast i sit eget hoved, og derfor kan et andet par øjne hjælpe dig til at se lidt klarere. Det er dog vigtigt at huske, at det selvfølgelig er dine egne behov og drømme, der kommer i første række. 

God boligjagt!

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *