Vi gør meget for vores sundhed i Danmark. Vi dyrker motion, vi spiser en varieret kost, og vi tager vores kosttilskud. Men noget, som mange overser, er at få en ordentlig søvn. Vores søvnbehov er forskellige, men man plejer at sige, at et sted mellem 7-9 timers søvn er optimalt. For dårlig søvn er lig med dårligt helbred. Sover man dårligt i længere tid, kan det påvirke vores hukommelse og reaktionsevne negativt. Derfor skal man tage sin søvn alvorligt.

Søvn påvirker din dag

Vi kender det selv: Du har vendt og drejet dig og kun fået 4 timers søvn. Du er groggy hele morgenen, og når du møder på arbejde, kan du ikke tænke kreativt. Resten af dagen bliver du irritabel, og måske endda deprimeret. Men får du en god nats søvn, bliver du gladere, men kan også tænke mere kreativt. Derfor er søvn vigtig for, at du kan fungere i hverdagen. Hvis man vil undgå at vågne med dårligt humør, kan man overveje jensen senge og få en kvalitetsmadras, så man kan sove bedre.

Forebygge smerter

Din madras skal støtte op om din ryg. For gør den ikke det, risikerer du at din rygrad ikke er neutral, og dermed kan du i de værste tilfælde ende med kroniske smerter. Hvis din ryg ikke får den rigtige støtte, skyldes det ofte, at din madras er for blød. Med en madras, hvor du sover lige hele natten, kan du forebygge smerter. 

Stopper din snorken

Det kan føles umuligt at komme af med det, hvis man snorker. Når man snorker, så skyldes det, at ens svælg er mere snævert. Det sker ofte, når man sover på ryggen. Men noget af det kan faktisk forebygges ved at købe en ordentlig madras. Hvis du synker ned i madrassen, bliver dit hoved og nakke ikke støttet, og det gør, at der bliver mere trangt i svælget. Så uanset om du eller en partner snorker, så kan en fast madras afhjælpe problemet.

Reducerer allergi

Man kan ikke helt undgå støvmider på soveværelset. Men det er ikke desto mindre irriterende. Støvmider er faktisk den primære grund til indendørs allergier. Men med en kompakt madras, er der mindre plads til støvmiderne, og derfor vil du opleve, at du nyser færre gange. 

 

Konklusion

Der er derfor mange grunde til at vælge en god madras. Ikke nok med, at man får bedre søvn af en fast madras, så er der mange andre sundhedsfordele, som man lige så godt kan tage med sig. Med en kvalitetsmadras kan du i virkeligheden være med til at booste din sundhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *