Selvom det ikke virker som om, at det spiller den store rolle med de små ting og ændringer, vi selv gør i kampen for klimaet hver dag, skal du ikke undervurdere dem.

Det hele skal jo komme et sted fra. Og hvis du ikke lige står i spidsen for et stort selskab eller firma, betyder det ikke, at du som privatperson ikke kan lave nogle gode valg, der kan være med til at betyde, om ikke andet så bare en lille smule positivt for klimaet.

Dine valg spiller en stor rolle

Selvom det kan virke som meget små ting i det store perspektiv, når du eks. vælger genbrugstøj frem for at købe noget nyt, eller hvis du gør brug af din biospand i det daglige, betyder det ikke, at det ikke spiller en rolle.

Faktisk spiller det en stor rolle, hvad du gør som privatperson. Du må ikke underkende vigtigheden i, at vi alle sammen er med til at løfte i flok. Og selvom alle ikke er med til at løfte lige nu, betyder det ikke, at dine valg ikke kan være med til at inspirere andre til også at være med.

Alt fra transport til mad og tøj betyder noget

Og det er stort set ligegyldigt, hvilke valg du laver, så længe det bare har en positiv effekt. Hellere gøre noget på nogle områder, end slet ikke at gøre noget. Du kan ikke lave klimavenlige valg på alle områder – i hvert fald ikke lige med det samme. Og så er det altså bedre at bidrage med det, du kan, end slet ikke at bidrage.

Så det er positivt, hvis bare du kan vælge en klimavenlig form for transport, hvis du kan vælge genbrug frem for nyt tøj, eller hvis du kan skære ned på dit kødforbrug.

Lyder elbiler som noget for dig, finder du mere info om opladning af elbiler her.

Selv de små ting spiller ind

Det er jo naturligvis bedre, hvis et stort selskab tager nogle drastiske valg i deres produktion eller forbrug, men det betyder altså ikke, at vi almindelige mennesker ikke kan være med til at gøre en forskel for miljøet og klimaet, hvis bare vi laver en god nok indsats.

Du kan også begynde at købe bambusstrømper, som du finder her.

Så du skal ikke være bange for, at du ikke er med til at gøre en forskel med dine små valg i dit liv. Jo flere af de positive valg, du kan tage, desto mere er du med til at hjælpe klimaet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *