Mange vælger bambus sengetøj, da det kan føles lige så blødt som silke. De fine fibre fra bambusplanten gør at bambus sengetøj føles blødt og silkeagtigt mod huden. Bambus sengetøj er også termoregulerende, hvilket gør at det føles køligt, når det er varmt og lunt når det er koldt. Bambus sengetøj er også åndbart, således at det transporterer din sved væk fra sengetøjet, og derfor forbliver du tør natten igennem, samtidig med at din hud også får luft. Bambus har også antibakterielle egenskaber, hvilket gør at når du køber bambus sengetøj, så vil din hygiejne i dit sengemiljø automatisk forbedres. Alt sammen egenskaber, der kan være medvirkende til et forbedret sovemiljø.

Bambus sengetøj er godt for klimaet

Når det er bedst, så er bambus sengetøj lavet af lyocell. Det er en fællesbetegnelse for tekstiler, der er lavet af træfibre. Grunden til at træfibre fra bambus er særlig attraktive er, at bambus er mere miljøvenligt og dermed godt for klimaet. Planten bambus vokser ekstremt hurtig, ca. 1 meter om dagen, hvilket har gjort den til en oplagt kandidat i forhold til at omdanne bambusfibren til tekstil frem for andre planter, der vokser langsommere og forbruger mere vand. Ved at vælge sengetøj i bambus kan man derfor være med til at skåne både det lokale miljø og klimaet generelt. 

Kun godt når det er lyocell

Problemet er ikke med bambusplanten, men med metoderne man bruger for at nedbryde træmassen til fibre, der kan bruges til tekstiler. De fleste metoder sviner nemlig ret meget, og man bør derfor lede efter lyocell, eller brand’et tencel. Hvis du finder bambus sengetøj, eller andet tøj, lavet af lyocell, så ved du at det er miljøvenligt. Tencel er det samme som lyocell, men bare navnet på et brand ligesom Nike. Tencel laver bare kun tøj på den meget miljøvenlige lyocell-metode. Det kan måske, måske ikke, virke ldt forvirrende, men det er egentlig bare at finde lyocell eller tencel mærket. Og hvis de ikke skriver det tydeligt, hvis du ikke meget let kan finde det, så er det højst sandsynligvis fordi det ikke er miljøvenligt produceret bambus du har med at gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *