Sådan finder og genkender du rav

Skal du finde de større stykker rav skal du vente til efterårets storme der rusker op i havbunden og på den måde sender ravstykker op til stranden. Der er størst chance for at finde rav i vinterhalvåret langs hele Danmarks kystlinje, men de største fund sker langs den jyske vestkyst på grund af kraftige vinde og høje bølger men du kan sagtens finde rav feks. om sommeret, det er blot meget mindre stykker der kommer ind til strandene.
 

Sådan taster du rav

  • Rav er lettere end sten og har en hul klang, hvis du slår det mod tænderne men pas på med denne metode.
  • Test ravet i et glas saltvand. Opløs ca. 16 gram salt pr. dl vand og læg ravstykke i vandet. Hvis det synker er det ikke rav, men hvis det flyder, er du måske heldig, at det er rav men det kan også være plastic.
  • Du kan se denne video hvor der demonstreres hvordan du let kan se om det er rav du har fundet eller det er noget andet.

Stigende interesse for at finde rav

Formand for den Danske Ravklub, Anders Damgaard som nok er den i Danmark der ved mest om rav har bemærket, at interessen for rav er kraftigt stigende, og det, mener han, skyldes flere forskellige begivenheder. I 1993 havde Jurassic Park premiere, og der fik folk øjnene op for fossiler. Det gav skub i forståelsen af den verden, som ravet giver adgang til. Inden for de seneste år har ravlygter vundet indpas: en UV-lygte, som får rav til at lyse op i mørke, så ravjægere kan gå på jagt om natten.

Hvem ejer rav på stranden ?

Hvem ejer stranden?

Den ’højeste daglige vandstandslinje’, dvs. der, hvor vandet går til ved højvande, markerer en vigtig grænse. Fra den og ud mod havet er du på ’Søterritoriet’, som ejes af staten. På den anden siden af linjen tilhører grunden den, der ejer jorden inden for strandbredden. Private strande vil ofte være markeret med et skilt, hvor der fx står privat område. Du må gerne færdes på en privat strand men finder du rav på en privat strand er det ejeren der har ret til ravet og ikke dig selv uanset hvad andrer har fortalt dig da det er beskrevet i loven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *