Der findes et hav af forskellige, kreative ting, som man kan lave sine børn. I gamle dage, var børn meget kreative med fingerne, i dag er børn mere kreative i spil og igennem den digitale verden. Men der er bare noget hyggeligt, ved at sidde om bordet, og se sine børn lave noget kreativt, enten noget specifikt, men også ud fra deres egen fantasi. Børn har nemlig en rigtig god fantasi, og de synes også, at det er hyggeligt, at sidde med mor og/eller far, og vise, hvad man kan.

Her får du 5 simple ideer til, hvad du kan lave med dine børn. Det kan være en eftermiddag, når du hentet børnene efter skole. Det kan også være en lørdag formiddag, hvor i har lidt tid til at hygge sammen.

Dryppe lys

Vi forældre kender det, kender det måske, fra de var yngre, da vi sad i klubben, og dryppede lys. Det er også en kreativitet, som du kan gøre derhjemme med dine børn. Køb nogle forskellige farver lys, find nogle skåle med vand i, tænd et lys, og så ellers igang med at dryppe. Ungerne vil elske det!

Lav fuglemad, og hæng det udenfor

Hvis der er noget, børn elsker, så er det dyr. At hjælpe fuglene med at få mad, er både noget, der er hyggeligt, men også bidrager til en bedre tilværelse for dyrene i omegn. Der findes opskrifter på, hvordan man laver sin egen fuglemad på nettet.

Lav hjemmelavet modellervoks

Det behøver nødvendigvis ikke kun at være i institutioner, at man kan lege med modellervoks. Dine børn har måske noget gammel, tørt modellervoks liggende inde på værelset,, men det er bare ikke særlig nemt at lege med mere, når det bliver hårdt. Så lav noget modellervoks selv, hjemme i sit eget køkken. Det er faktisk ikke særlig svært. Lav nogle portioner i forskellige farver, og find modeller-legetøjet frem, så kan du være sikker på, at der ikke vil gå længe før, ungerne byder sig på mad.

Print tegninger ud, og tegn

En dejlig måde, at afkøle efter en lang skoledag, kan være at sidde og tegne. De fleste børn slapper godt af med at tegne. På nette kan du finde flere forskellige motiver, som børnene kan farvelægge. De skal blot printes ud. Mangler du toner til din printer, så kan det købes via denne side, og hvis du har en printer af mærket Brother, kan du klikke direkte på dette link: https://www.tonerland.dk/printerpatroner-og-lasertonere/brother.html

Find sten på stranden, og mal dem

Gå en dejlig tur, eventuelt til stranden, hvis i bor tæt på sådan en. Find nogle sten, med finurlige former, og tag dem med hjem. Når i så kommer hjem, så kan i sætte jer ned, og finde malergrejet frem. Man kan nemlig male på stenene, og tag med børnenes fantasi, og se, hvad stenen forvandler sig til. Det kan være en rigtig sjov kreativitet, som man også kan bruge som gave, indbydelse, eller man kan lægge dem udenfor døren, hvor de vil pynte rigtig fint.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *