Mange virksomheder i Danmark vælger IT til, når det kommer til at mindske arbejdsbyrden med manuelle arbejdsopgaver. Et af de IT-programmer, der bliver anvendt af mange virksomheder til at optimere arbejdsprocesser og undgå kedelige og manuelle arbejdsopgaver, er Business Central – det kan du læse mere om her.

Det er software fra Microsoft, og det bliver anvendt af mange, mange danske virksomheder. Man kan nemlig undgå en del manuelle opgaver og samtidigt få et bedre overblik over økonomi, lager, sager, produktion mv. Flere medarbejdere kan bruge programmet. Når først man har købt licens til programmet og fået det installeret og sat op, så kan hver enkel medarbejder logge på programmet.

Man logger på fra en browser eller app. En administrator har tildelt hver medarbejder adgang med hver sin unikke bruger og adgangskode. Det betyder også, at hver medarbejder kan sætte startsiden – eller rollecentret – op til at passe til de arbejdsopgaver, man sidder med. Er man bogholder, kan man vælge et rollecenter, der er forudindstillet til en bogholders arbejdsopgaver. Det vil sige, at man kan se indgående bilag, pengestrømsprognoser, top ti debitorer og andet så snart man logger ind i sit Business Central program. Har man brug for det, kan man tilrette siden og tilføje genveje eller diagrammer til rollecentret.

Er man sælger, kan man se salgsopgaver, leads, målgrupper mv. Det giver mulighed for nemmere at få et overblik over sit arbejdsområde og samtidigt nemmere tilgå de funktioner, man oftest anvender i Business Central programmet. Har man som sælger brug for at tilgå ordrestatus, se en faktura, finde en leverandør eller debitor mv., så kan man søge efter dette i programmet. Man er altså ikke begrænset til kun at tilgå funktionalitet til salg og marketing. En bruger af programmet kan stadig finde andet funktionalitet.

Programmet har også forudindstillede rollecentre til indkøbere, produktionschefer, virksomhedsejere og andre roller. Derudover kan man sætte begrænsninger op til en bruger. Det er meget naturligt, at man ikke ønsker, at bl.a. sælgere kan se løndata eller kan bogføre en faktura. Her vil de fleste virksomheder sætte begrænsninger op. Man kan også ”låse” funktionalitet for andre medarbejdere, så de f.eks. kun kan se data, men ikke redigere det. Man kan også sætte programmet op til, at det f.eks. kun er virksomhedsejeren og lønbogholderen, der har adgang til at se og redigere arbejdsløn, timer og andet personaledata.

Programmet er en styrke for mange medarbejdere, og gør at nogle arbejdsopgaver kan udføres hurtigere og nemmere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *