Hvis du gerne vil i gang med at låne penge på nettet, kan det være en god idé at sætte dig ind i de mange termer, der er inden for lån.

 

For hvis du ikke kender til alle de termer og fremmedord, kan du hurtigt komme til at skrive under på noget, som du ikke ved, hvad er. Så foruden evt. at kunne lave udregning af procent, er det altså også en god idé at kende til de vigtigste termer og ord inden for lån.

Hvad betyder ÅOP og rente?

Til at starte med er der jo de mange forskellige typer af lån, som kan være gode at kende til, så du er sikker på, at du vælger det rigtige. Skal du have et mobillån, kviklån, forbrugslån, billån, boliglån, weekendlån eller nogle af de mange andre typer af lån?

 

Så er det også en fordel at kende til ord som ÅOP, rente, kreditomkostninger, løbetid og månedlig ydelse. Der er mange hjemmesider, der har hele ordbøger over disse termer, så du kan nemt blive klogere på alle de ord, du skal kende, med en hurtig søgning på Google.

Få styr på det basale inden du ansøger

Det er generelt bare en rigtig god idé at få styr på alt det basale omkring det at låne penge, inden du kaster dig ud i at låne, uanset om det så er et boliglån, et billån eller bare et hurtigt online lån.

 

Hvis du ikke ved, hvad du skriver under på i din låneaftale, ved du jo heller ikke, hvor dyrt det bliver, hvor lang tid du skal afdrage på lånet og meget andet, som er vigtigt at vide, når du vælger at få dig et lån.

Du skal vide, hvad du går ind til

Ligesom med alt andet formelt, er det også meget vigtigt for dig at vide, hvad du går ind til, når du vælger at tage et lån, da det ellers kan ende med at koste dig mange penge, hvis du ikke er sikker på, hvad det koster dig at tage det lån, du har kig på.

 

Så brug tid på at læse op på alt det, du ikke kender til. Det behøver ikke at tage lang tid for at få et godt og generelt overblik, men det er ikke alle, der husker at gøre det, og det kan så komme tilbage og ramme dem på et senere tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *